wandelend vergaderen

Wandelend vergaderen is de nieuwe trend. En dat heeft hele grote voordelen. De eerste is een inkoppertje: het is goed voor je gezondheid. Want we weten allemaal dat we véél te véél zitten. Dus ga  de buitenlucht in als er serieuze gesprekken moeten worden gevoerd.

Wandelen is de beste manier om diep na te denken en betekenisvolle gesprekken te voeren. Niet alleen omdat je er energie van krijgt en omdat het gezond voor je is, buiten zijn er ook veel minder afleidingen waardoor een vergadering veel productiever is.

Wandelend vergaderen maakt ook een stuk creatiever en inventiever. Het creatieve denkvermogen stijgt met zo’n 60% als je wandelt, zo blijkt uit een onderzoek van Standford University. Wandelend vergaderen is daarom vooral ideaal als er moet worden gebrainstormd over ideeën of oplossingen, waarvoor creativiteit is gevraagd.

Hoe pak je zo’n ‘wandelende vergadering’ goed aan?

U begint bij ons met een kop koffie/thee met iets lekkers en eindigt hier ook weer met een borrel of lunch. De auto’s kunt u gemakkelijk en gratis bij ons parkeren en de route krijgt u afgestemd naar uw wens.

 1. Plan een route van 30 minuten tot maximaal een uur. Het is vooral handig als je de route van tevoren goed uitstippelt, zodat niemand wordt afgeleid door de vraag: “Moeten we nu links of rechts?”.
 2. Houd de groep klein; 2 tot maximaal 4 personen, zodat iedereen aan het gesprek kan deelnemen en niemand wordt uitgesloten.
 3. Zorg dat de deelnemers van tevoren op de hoogtezijn dat jullie wandelend gaan vergaderen. Dan kan iedereen zich erop kleden. Makkelijke schoenen en zo nodig een regenjas zijn geen overbodige luxe. En denk aan flesjes water voor de deelnemers.
 4. Beperk de agenda tot één onderwerp zodat je vergadering kort kunt houden en niemand zich genoodzaakt voelt om aantekeningen te maken.
 5. Last but not least: geniet van de combinatie van werken, frisse lucht en bewegen. En weet dat mensen die regelmatig wandelend vergaderen meer plezier hebben in hun werk.

Als hotelgast heeft u de volgende faciliteiten tot uw beschikking:

 • Wellness
 • Restaurant
 • Hotelbar
 • Lounge
 • Terras
 • Hoteltuin
 • Fietsoplaadpunt