De omgeving ontdekken

Uniek Oldenzaal

De unieke natuur, de vele mogelijkheden voor fietsen en wandelen, de cultuur, de historie, de diverse horeca, de veelzijdige evenementen die door het jaar heen plaatsvinden en de vanzelfsprekende Twentse gastvrijheid. Oldenzaal is een toeristische verademing!

Hanzestad Oldenzaal

In het centrum van Hanzestad Oldenzaal is de middeleeuwse Plechelmus een opvallend herkenningspunt. Deze Romaans-Gotische basiliek uit de twaalfde eeuw heeft de grootste klokkenkamer van Europa. Rondom de kerk ligt het gezellige stadscentrum. Houdt u van winkelen, dan kunt u hier in de vele winkelstraatjes en de overdekte winkelcentra uw hart ophalen. De talloze sfeervolle en karakteristieke cafés en restaurants maken Oldenzaal verder het bourgondische hart van Twente. Maar de stad straalt ook geschiedenis uit. Niet gek, want Oldenzaal is een middeleeuwse bisschopsstad en werd net als Deventer en Zwolle in de zeventiende eeuw een vestingstad.

Tip: kijk voor meer informatie over al uw mogelijkheden in Oldenzaal op de website van Tourist Info Oldenzaal.

Natuur(lijk) genieten in Oldenzaal

Als natuurliefhebber bent u bij ons helemaal op uw plek. Oldenzaal is namelijk omgeven door groen. In het westen ligt recreatiepark Het Hulsbeek, met haar mooie bossen en grote recreatievijvers. Het noordoostelijke gedeelte van de stad, waar Hotel Het Landhuis zich bevindt, gaat over in de Tankenberg met haar schitterende weilanden en bossen. En binnen 10 minuten bent u bij Natuurgebied Lutterzand, een 750 hectare groot gebied waar het riviertje de Dinkel nog vrij meandert. Kortom, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Bos, water, zandverstuivingen, weilanden en volop fauna: ons stukje Twente staat garant voor natuur(lijk) genieten.

Actief Twente verkennen

Actief de streek verkennen is dan ook een goede manier om kennis te maken met al het moois dat Oldenzaal en omgeving te bieden heeft. Met de fiets over de Tankenberg, een mooie wandeling langs de Dinkel of een afwisselend tochtje rondom het hotel: na iedere bocht gaat er een wereld voor u open. Liever de drukte opzoeken? Binnen 5 minuten bent u in het centrum van Oldenzaal, binnen 25 minuten in Enschede en binnen 20 in het historische Duitse plaatsje Bad Bentheim of het gezellige plaatsje Nordhorn. En ook de pittoreske dorpjes Ootmarsum (15 minuten) en Vasse (20 minuten) zijn binnen handbereik.

Bovenstaande informatie is slechts een greep uit uw mogelijkheden. De medewerkers van Hotel Het Landhuis informeren u graag over alle bezienswaardigheden en activiteiten in en in de omgeving van Oldenzaal.