De pareltjes van Twente; fietsarrangement inclusief diner

Wij hebben voor u vier mooie routes vanaf uw hotel, maar er zijn honderden routes en paden in ons mooie Twente. Te veel om te ontdekken! Via ons knooppuntenroute bord buiten op de parkeerplaats kunt u zelf routes samenstellen. Deze routeborden staan bij ieder knooppunt, u kunt hierop steeds uw route vernieuwen of bekijken. Wij helpen u graag; maken uw route op maat en printen deze dan voor u uit zodat u goed voorbereid op pad gaat.


 


De pareltjes van Twente:  Oldenzaal, Saasveld, Weerselo    lengte    54.83 km     

Een klein stukje door Oldenzaal, maar vooral de omgeving hier omheen: daar fietst u tijdens deze fietsroute doorheen. Wist u dat hier zoveel prachtige natuur te vinden is? De afstapmomenten op deze route zijn werkelijk prachtig. Fiets richting de heuvels Hakenberg en Tankenberg. Met helder weer kunt u bovenop de Tankenberg kijken tot in Duitsland! Water en bos vindt u zowel bij Het Molenven als bij Het Hulsbeek. Uiteraard kunt ook van de fiets stappen om iets anders te bekijken. Stap bijvoorbeeld eens af bij de Pleckelmus kerk of bij het beschermd dorpsgezicht Het Stift. In één dagje ontdekt u alle prachtplekjes van deze omgeving!

63 -73 -74 – 67 – 60 – 22 – 57 – 56 – 59 – 35 -79 – 80 -76 – 82 – 85 – 84  -89 – 88 – 86 -91 – 92 – 33 – 64 – 63

 

Fietsroute rond Vliegveld Twente & Landgoed Hof Espelo: Lonneker, Oldenzaal     lengte 33.59 km

Al in 1215 werd het landgoed Hof Espelo genoemd als eigendom van de katholieke kerk. Die had een machtige vinger in de pap, want het nabijgelegen Oldenzaal was rond die tijd het belangrijkste religieuze centrum van Twente. Start uw fietstocht bij nummer 66 en fiets via het centrum van Oldenzaal naar de voormalige vliegbasis Twente richting Landgoed het Hof van Espelo. Heb je na Hof Espelo nog niet genoeg van de natuur? Ontdek dan ook Landgoed Snippert en Boerskotten langs deze fietsroute. Veel fietsplezier!

66 – 64 – 31 – 30 – 95 – 80 – 21 – 22 – 99 – 49 – 25 – 24 – 23 – 27 – 17 – 71 – 65 – 34 – 66

 

Route rond Enschede & Oldenzaal: Enschede, Losser, Oldenzaal    lengte 40.99 km

Terwijl u geniet van de landelijke omgeving komt u ook langs de randen van twee grote Twentse steden: Enschede en Oldenzaal. Beide steden hebben een deel van hun stadsgezicht te danken aan architect Pi de Bruijn. Niet alleen is hij verantwoordelijk voor de herbouw van de wijk Roombeek in Enschede die verwoest werd door de vuurwerkramp, hij tekende ook voor het masterplan voor de Oldenzaalse binnenstad. Misschien kan hij u verleiden om even van de route af te wijken en zelf een blik te werpen op zijn handtekening op beide steden?

66 – 34 – 65 – 71 – 17 – 1 – 27 – 23 – 28 – 5 – 2 – 3 – 12 – 13 – 18 – 72  -67 – 74  – 66

 

Bergen verzetten in Twente: De Lutte, Oldenzaal, Lonneker lengte 44.33 km

Wie Twente kent weet dat het een prachtig coulisselandschap heeft waarin het heerlijk fietsen is. Voor wie Twente nog niet kent is dat een goede reden om er eens kennis mee te maken. Wist u al dat er verschillende bergen in Twente te vinden zijn? Deze horen bij het stuwwalcomplex Enschede-Oldenzaal en zijn ontstaan doordat landijs uit Scandinavië miljoenen jaren geleden zand, klei en ander materiaal omhoog duwde. De bergen zijn in de jaren meer heuvels geworden door erosie maar een tandje bijzetten op de fiets is niet overbodig. Stop tussen al die bergen even voor een wandeling in de prachtige natuurgebieden van Lutterzand en Egheria. Bezoek ook de Sint Plechelmusbasiliek en Schatkamer in Oldenzaal voor de afwisseling en laadt uzelf (en de fiets?) op bij Café Sprakel op het gezelligste terras van Lonneker. Een fietsroute vol hoogtepunten!

63 – 64 – 31 – 30 – 95 – 80 – 21 – 27 – 1 – 17 – 67 – 19 – 68 – 22 – 60 – 73 – 63

 

U kunt bij ons elektrische fietsen huren. Vraag bij de receptie om meer informatie. Naast ons mooie fiets-knooppuntenroute netwerk heeft Twente een geweldig wandelnetwerk. Vanaf uw hotel lopen verschillende korte en lange routes en ook deze routes zijn allemaal te combineren.

U kunt al vroeg in de ochtend de auto  bij ons parkeren, dan kunt u direct de omgeving ontdekken en zo zelfs twee dagen fietsen! Dit fietsarrangement “de pareltjes van Twente” is inclusief een drie gangen diner bij aankomst en u kunt bij mooi weer heerlijk tot rust komen in de rustige hoteltuin of lekker relaxen in de Wellness (op aanvraag en tegen extra kosten een massage). Een ruime hotelkamer met bad, een goed ontbijt, waarbij u tevens zelf een  lunchpakket voor onderweg mag samenstellen, het zal u aan niets ontbreken en uitgerust kunt u dan weer op pad voor een tweede dag fietsen en/of wandelen!

De kosten van dit arrangement pareltjes van Twente is € 82,50 p.p. en is inclusief

  • logies op een mooie luxe royaal kamer met ligbad
  • ontbijtbuffet inclusief zelf samen te stellen lunchpakket
  • drie gangen diner
  • gratis gebruik van de Wellness kelder
  • liever een standaardkamer; de kosten zijn dan € 77,50 p.p.
  • liever een eenpersoonskamer; de kosten zijn dan € 99,00

 


Bekijk alle andere arrangementen

Dit arrangement boeken?

Wilt u meer informatie of een boekingsaanvraag indienen? Vul uw gegevens in en we nemen contact met u op.

  • DD dash MM dash JJJJ
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.